BOOST OXYGEN NEDİR ?


Boost Oxygen, taşınabilir, çok hafif ve geri dönüştürülebilir tüplerde %95 Saf Oksijendir. Havadan % 21 oksijen aldığımız gerçeği yanında Boost Oxygen, normal havadan aldığınız saf Oksijen miktarının yaklaşık 5 katını bizlere sağlamaktadır. Amerika Birleşik Devletlerinde, günlük çalışma-sosyal hayat temposunun yoğunluğu içerisinde fiziksel ve mental performansı arttırıp yaşam kalitesini bir üst segmente taşıyabilmek hedefiyle kullanılmaktadır. Günde 3-5 doz alınması destekleyici ürün olma özelliğinin en önemli parçasıdır. Amatör ve profesyonel sporcular tarafından antreman öncesi ve sonrası verim arttırma toparlanma, yaşı ileri yetişkinlerde daha aktif bir yaşam tarzı, kış aylarında şehirlerde maruz kalınan kirli hava koşullarından rahatsızlık duyanlar, iş yoğunluğundan etkilenenler, fiziksel açıdan hareketli kişiler ve yaşam döngüsünde moral motivasyona maksimum önem veren herkesin ortak tutkusu olan Boost Oxygen ek oksijene kolay ve anında erişim sağlar. Pek çok kişi Boost Oxygen’in tıbbi dereceli Oksijen olup olmadığını merak edebilir. Tıbbi dereceli Oksijen, %99,2 veya daha yüksek saf Oksijen olarak tanımlanır ve mutlaka reçete gerektirir. Boost Oxygen, %95 saf destekleyici oksijendir, herhangi bir hastalığı tedavi etmeye veya iyileştirmeye yönelik değildir.

OKSİJEN VÜCUDUMUZ İÇİN NEDEN ÖNEMLİDİR?

Vücudunuzun enerji yaratmak için Oksijene ihtiyacı vardır. Oksijen, dokularınıza, kaslarınıza ve organlarınıza güç sağlamak için hücrelerinize enerji sağlar. Uygun Oksijen seviyeleri olmadan kendinizi yorgun, halsiz ve hatta hasta hissedebilirsiniz. Vücudunuz ayrıca gıda sindirimi sırasında Oksijen kullanır.

Normalde her gün soluduğunuz hava sadece %21 Oksijen içerir. Çoğunluk %78 işe yaramaz Azot ile birlikte argon, karbon dioksit, neon ve helyum gibi gazların %1’idir. Ortalama bir insan her gün 2.000 galondan fazla hava solur, bu da neredeyse normal büyüklükteki bir yüzme havuzunu doldurmaya yetecek kadardır. Bunun sadece yaklaşık 420 galonu saf oksijendir.

FİZİKSEL AKTİVİTE SIRASINDA OKSİJEN NEDEN ÖNEMLİDİR?

Yüksek yoğunluklu fiziksel aktivite dönemlerinde ( sportif çalışmalar / günlük yoğun tempo ) vücudumuz kandaki oksijen seviyelerini korumak için çok çalışır. Vücudunuz kan hücrelerine, dokulara, kaslara ve organlara enerji vermek için ciğerlerinize daha fazla oksijen sağlamaya çalıştığı için daha sert nefes almaya başlarsınız.
Ağır solunum yeterli oksijen üretmediğinde, vücut oksijeni Anaerobik Solunum olarak bilinen bir süreçle dahili olarak sağlamaya başlayacaktır. Oksijen açlığı çeken kandaki glikojen laktik aside dönüştüğünde kramp ve kas yorgunluğu ortaya çıkar. Kan, daha fazla oksijen vererek, laktik asit üretimini engelleyebilir ve mevcut olanları dışarı atabilir.
Performans için oksijen kullanmanın en önemli kısmı, en üst düzeyde fiziksel ve zihinsel performans için herhangi bir yorucu aktiviteden önce ‘oksijen yüklemesi’ yapmaktır. Bu aynı zamanda “VO2 Max” olarak da adlandırılır. Vücut aşırı fiziksel veya duygusal stres (adrenalin ve kortizol dalgalanmaları) yaşadığında oksijeni daha hızlı metabolize eder ve bu da yorgunluğa neden olur. Vücutlar, yorucu bir olay sırasında oksijen alımından daha fazla karbondioksit yayar ve bu da laktik asit birikmesi nedeniyle kas yorgunluğuna ve kramplara neden olur.
Beyin, vücudun oksijen ihtiyacının %20’sini gerektiren, vücudun oksijene en aç organıdır. Yorucu bir olayın sonucu olarak oksijende küçük bir düşüş bile zihinsel yorgunluğa neden olur. Araştırmalar, sadece birkaç dakikalık ek oksijen solumanın konsantrasyonu, hafızayı ve reaksiyon süresini iyileştirdiğini gösteriyor.

VO2 MAX'IN BİREYLERE VE SPORCULARA ETKİSİ

VO2 max, vücut tarafından, özellikle kalp, akciğerler ve kaslar tarafından egzersiz sırasında oksijenin etkin bir şekilde kullanılabileceği maksimum hızın bir ölçümüdür. Birinin aerobik kapasitesini ölçmek için kullanılır.

VO2 max’ınız ne kadar yüksek olursa, vücudunuz o kadar fazla oksijen alabilir ve spor performansı sırasında ATP enerjisi üretmek için onu o kadar etkili bir şekilde kullanabilirsiniz. VO2 max kişiye göre değişir ve yaş, cinsiyet, yoğun tempo, yükseklik/rakım ve fitness seviyesi gibi faktörlerden etkilenir.
Bunun oksijen takviyesiyle ne ilgisi var diye sorulursa? Oksijen kullanmak VO2 max’ınızı iyileştirir bu da performansını optimize etmeye ve atletik aktiviteyi takiben toparlanma süresini azaltmaya yardımcı olur.

VO2 max’ınızı artırmak, oksijenin vücudunuz tarafından nasıl iletildiğini ve kullanıldığını iyileştirir, bu da uzun vadeli sağlık ve zindelik faydaları sağlar. Ayrıca, merdiven çıkmak veya çeşitli egzersizlere katılmak gibi spor veya aktivitelerden kaynaklanan yorgunluğu en aza indirmeye yardımcı olur.
Araştırmalar, %95 ek oksijen kullanmanın aerobik solunum için daha hızlı kısa süreli iyileşme sağladığını ve vücutta mevcut olan kan oksijen doygunluğunu iyileştirebileceğini gösteriyor.
Bağımsız bir denemede, %95 konsantre ek oksijenin, egzersize başladıktan sonra katılımcıların VO2 kinetiklerini arttırdığı ve bunun sonucunda kararlı durumdaki VO2’ye daha hızlı ulaşılması ve muhtemelen aerobik egzersiz sırasında daha uzun süre korunmasıyla sonuçlandığı bulundu. Başka bir deyişle, ek oksijen vücuttaki oksijen seviyelerini artırabilir ve hatta vücudun egzersiz sırasında daha fazla oksijeni korumasına ve kullanmasına yardımcı olabilir, bu da spor performansına ve toparlanmaya fayda sağlar.
Bir çok kişi, vücutlarını en iyi performansa hazırlamak için portatif oksijen veya bir kutuda oksijen kullanır. Solunum ve kalp atış hızında artış ve daha yüksek oksijen ihtiyacı anlamına gelir. Vücuda daha fazla oksijen sağlamak, daha fazla enerji ve daha hızlı iyileşme sağlar.
Özellikle tüm sporcular için, oksijen alımını en üst düzeye çıkarmak, kas kramplarını önlemek ve muhtemelen yaralanma riskini azaltmak için solunabilir oksijen kullanılmalıdır. Oksijeni soluduğunuzda, kanınıza emilir, burada kırmızı kan hücrelerindeki hemoglobin proteinleri onu kaslarınıza ve dokularınıza taşır. Artan oksijen kullanılabilirliği tüm bu süreci iyileştirir.

Ek oksijen, performans ve iyileşme için birçok fayda sağlayan, her yaştan insan için tamamen doğal bir solunum desteğidir. Kişinin yaşı veya günlük yoğunluk seviyesi önemli değildir. Hayat kalitesini bir üst segmente taşımak isteyen herkesin günlük yaşantısında sıklıkla kullandığı tamamen % 95 saf oksijen vazgeçilmeziniz olacaktır.
Ayrıca tüm spor dallarında Boost Oxygen gibi ek oksijenin yaptığı en kritik sonuç antrenman ve maç esnasındaki performansları en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olmaktır. NHL, NFL, MLB, NCAA, AFL, AHL ve Team USA gibi profesyonel liglerdeki Sporcular ve Antrenörler Boost Oxygen’i her geçen gün artarak kullanıyor ve öneriyorlar.
Boost Oxygen, büyük spor tıbbı distribütörlerinin kataloglarında yer almasının yanında lise sporcuları ve fizik tedavi / rehabilitasyon ortamlarında da mevcut olmaktan gurur duyuyor

DOĞRU ZANNETTİĞİMİZ YANLIŞ BİLGİLER

YANLIŞ

Oksijen yanıcıdır

GERÇEK

Oksijen yanıcıdır Değildir

Bu ifade, oksijen hakkında yayınlandığını gördüğümüz en yaygın yanlış anlamadır. Oksijenin kendisi yanıcı DEĞİLDİR ve YANMAZ. Oksijen yanıcı olsaydı, tüm atmosferimiz dev bir ateş topu olurdu. Ancak saf Oksijen MEVCUT bir yangını besleyebilir, bu nedenle yanan bir şeyin etrafında herhangi bir oksijen tankı kullanmak tehlikelidir çünkü yangının daha hızlı yanmasına yardımcı olur. Başka bir deyişle, sorun oksijen değil, mevcut yangındır.

YANLIŞ

ÇOK FAZLA OKSİJEN TEHLİKELİDİR

GERÇEK

%99.5 SAF TIBBİ OKSİJENİ BİR KAÇ SAAT İÇİN HİPERVANTİL EDERSENİZ TEHLİKELİDİR.

Boost Oxygen‘i araştıran veya yalnızca ürünümüzle dalga geçmek isteyen bazı kişiler, çok fazla oksijen kullanmanın olası zararlı etkileri hakkında hızlı bir Google araması yapar. Size zarar verebilecek “serbest radikaller” hakkında bir şeyler bulurlar ve bunu kanıt olarak yayınlarlar.

Gerçek şu ki, düzenli olarak saf oksijen solumak tamamen güvenlidir. Oksijen sağlıklı ve doğaldır. Sonuçta, günde yaklaşık 500 galon oksijen soluyoruz ! Çok fazla oksijenden zarar görmenin tek yolu, normal atmosferik basıncın iki katıyla bir çok saat boyunca tıbbi dereceli oksijeni (%99.5 veya daha yüksek saf oksijen olarak sınıflandırılır) HİPERVANTİLE etmemizdir. Vücudunuz tüm bu saf oksijeni düzgün bir şekilde işleyemediğinden, bu geri dönüşü olmayan akciğer hasarına ve kasılmalara neden olabilir.

Ancak bu pek olası değildir ve böylesine nadir bir durumla karşılaşabilecek kişiler, saatlerce su altında kalabilecek dalgıçlardır.

YANLIŞ

BOOST OXYGEN TÜPÜ BOŞ MUDUR?

GERÇEK

OKSİJEN ÇOK HAFİF BİR GAZDIR, SİZE HİÇBİR ZAMAN AĞIRLIK VE YÜK HİSSETTİRMEZ.

En çok gelen soruların başında özellikle yeni müşteriler tarafından yapılan telefon görüşmeleri sırasında Boost Oxygen tüplerini aldıklarını, çok hafif oldukları için yanlışlıkla tüplerin boş geldiğini düşündüklerini iletirler.

İçiniz bu konuda lütfen rahat olsun, her tüp saf oksijenle doludur. Tüpler hafiftir çünkü oksijen gazı çok hafiftir. Bize tüplerimizin ağır ve dolu hissettirmek için neden “sahte ağırlık” eklemediğimiz de soruldu, ancak bu samimiyetsiz olurdu ve yalnızca tüketiciler için ürünümüzün maliyetini yükseltirdi.

Ayrıca tüplerimizin üzerine doğal olarak hafif olduğunu ve boş olmadığını açıklayan bir çıkartma yerleştirdik !